Drozli na FEP-u!

27. avgust 2021. Bačka Palanka
Autor: Drozli
[ivory-search id="2692" title="Default Search Form"]
U četvrtak, 19. avgusta smo spakovali točilicu u pikap i krenuli na ispraćaj leta koji se obeležavao na Festivalu ekološkog pozorišta za decu i mlade u Bačkoj palanci.

Tom prilikom smo:
• odgledali 4 predstave
• reciklirali plastični otpad
• palančane upoznali sa točenim Drozli Sick Touch pivom
• upoznali jednog snimatelja, 4 glumice, 2 glumca i tri rediteljke.

Šta ima na Festivalu ekološkog pozorišta za decu i mlade?

Za one koje je (ne znamo kako) zaobišla informacija, FEP je jedini pozorišni festival u gradu koji nema zgradu pozorišta. Za 4 festivalska dana deca i mladi iz Bačke Palanke su imali priliku da gledaju selekciju predstava iz zemlje i inostranstva, kao i da učestvuju u različitim kreativnim radionicama.

Kada je sunce počelo da zalazi a deca počela da zevaju iscrpljena od festivalske euforije, ispratili smo ih u krpe i istočili prvu od ko zna koliko Drozli čaša koje su bile u opticaju naredna 4 dana večernjeg programa.

Omiljeno pivo palančana

Dok je UV bend svirao, osluškivali smo šta kažu žedna usta o našem Bavarian Helles Lageru

– „dobro vam je ovo pivo, imam ja ortaka tu iz palanke on bi 100% ubacio u svoj kafić“

– „jako mi se svidja što je lagano

– „odlično pivo ali manite se hip hopa, rokeri najviše piju“

– „Ljudi popili smo još jedno bure!!!“

– *gutljaj* „osećamm.. osećamm.. ŠTA OSEĆAM?? ovo mi je kao mmm kao neki hlebast ukus aa al je lepo!“

Direktorka festivala, rediteljka Sonja Petrović (veliki ljubitelj Drozli Notorious Stout-a) izjavila je da je zadovoljna što članovi organizacije festivala nisu bili mamurni jutro nakon ispijanja Drozli piva, što je olakšalo redovne dnevne obaveze organizacije.

Reciklaža na festivalu

Sick Touh Lager se ispijao iz Drozli ekoloških čaša za višekratnu upotrebu, tako da je svako imao svoju čašu a otpad smo redukovali za 96% u odnosu na upotrebu jednokratnih plastičnih čaša.

48 čaša je dobilo svoje nove vlasnike koji su odlučili da zadrže Drozli čašu i ponesu je sa sobom na sledeći pivski događaj.

Pored ekoloških akcija koje inicira tokom cele godine, Festival ekološkog pozorišta za decu i mlade poziva posetioce da za vreme festivala donosu reciklažni otpad a zatim i organizuje njegovu dalju selekciju i obradu.

U četiri označene kante, razvrstali smo otpad koji smo doneli na: staklo, limenke, PET ambalažu i plastične čepove. 

Za 4 festivalska dana prikupili smo 1.143 kilograma otpada za reciklažu a sav novčani prihod preusmeren je za lečenje Lane, devojčice iz Bačke Palanke.

Podeli