Zameni prazne flašice za pune

14. maj 2020. Beograd
Autor: Drozli
[ivory-search id="2692" title="Default Search Form"]
Da li znaš da su Drozli flašice napravljene od najdebljeg tipa stakla, kako bi što duže čuvale pivo hladnim?
Osim što su kompaktne i slatke, dovoljno su izrdžljive da trpe mašinsko pranje koje im produžava životni vek i tako sprečava stvaranje otpada nakon primarne upotrebe.
Pivara Drozli odobrava rabat od 20 rsd po vraćenoj flašici, u želi da motiviše pivopije i ugostitelje da nam pomognu u reciklaži i vraćaju prazne flašice ili ih menjaju za pune.
Šta treba da uradiš?
-Ništa posebno. Nakon ispijanja piva sačuvaj Drozli flašice i mi ćemo doći da ih pokupimo i/ili ti donesemo pune, sa uračunatim popustom. Prilikom naručivanja nam u polju napomene napiši koliko praznih flašica vraćaš i ukupan iznos naručenih piva će biti umanjen prilikom preuzimanja paketa i plaćanja.
Nažalost u malo gradova Srbije se vrši organizovano sakupljanje staklenog otpada pa najčešće sva staklena ambalaža svoj životni vek završi kao jednokratna, sa ostalnim komunalnim mešovitim otpadom, u kontejneru, nakon čega završava na deponiji.
Kako bismo presekli ovaj lanac koji troši veliku količinu resursa i energije, trudimo se da naša flaša nakon upotrebe ponovo bude korišćena.
Nakon što sakupimo iskorićene Drozli flaše, mašinski ih tretiramo kako bi bile bezbedne i spremne za ponovo punjenje.
Podeli